zaterdag 12 september 2009

Belgie - Duitsland 0-2: 12 - 21, 14 - 21

Heippa,

Zonder zenuwen en met zelfvertrouwen zijn we goedgezind naar Pacific Green Bay vertrokken voor de match tegen Duitsland. Bij ons vertrek vanuit ons hotel zagen we dat de temperatuur op 37 graden stond, dus dat beloofde een zware match te worden. Tegen Duitsland hebben wij helaas iets minder goed gespeeld. Onze receptie bij de opslag van de Duitsers was heel goed geweest (in de 80% correct) maar we haalden de punten niet uit onze aanvallen. Duitsland is dus geplaatst voor de top 8 en was onze uitschakeling een enorme ontgoocheling. We waren echter goed bezig geweest op dit tornooi maar door ongeluk lootte we Duitsland ipv Polen of Brazilie.

Maar ja, dat is nu eenmaal sport en soms heeft men geluk of geen geluk, soms speelt men goed of helemaal niet maar we gaan niet op zoek naar excuses :). Over het algemeen zijn we toch nog tevreden met 4 overwinningen uit 6 wedstrijden alhoewel onze streefdoel de top 8 was. We gaan natuurlijk niet zeggen dat we een medaille of de top 6 konden halen, maar we verdienden eigenlijk wel een plaats op 7 of 8.

Maar enfin, onze avontuur zit er voorlopig op en hierbij zouden we graag vele mensen willen bedanken. Onze familie, Kristof's gezin en Danny's verloofde willen we zeker bedanken voor hun steun en ook om ons tijd te geven voor onze vele voorbereidingen in Spanje (2x) en vele weken in Belgie. We zijn ook heel blij dat we een trainer hadden, Martin, die ons echter van in het begin aan professioneel begeleidde en streng was geweest tijdens de trainingen en wedstrijden maar ook de goede sfeer buiten trainingen en wedstrijden. Dankzij hem hebben we in de eerste ronde goede resultaten kunnen halen. Dus, Martin, als je dit eens leest: BEDANKT! Ook willen we onze kinesiste Veerle bedanken voor de goede behandeling van Kristof zijn vermoeide benen en Danny's schouderblessure en haar partner Wim heeft ons ook onvoorwaardelijk gesteund tijdens dit Deaflympics. Zij allemaal stonden ons ook bij indien nodig. Ook de rest van De Belgische delegatie hier voor dit aangename ervaring en de andere supporters ter plaatse. Maar jullie, de lezers, zijn ook van harte bedankt voor jullie opvolging van onze presataties en de mooie woordjes die jullie schreven op dit blog, maar ook op Danny's facebook want het was absoluut motiverend. Ook iedereen die ons gesteund hebben op alle vlakken (financieel, mentaal, materieel...) of wat dan ook: BEDANKT!

Volgend jaar is er WK beachvolleybal in Tel Aviv, Israel, maar wij weten nog niet of we samen verder zullen spelen want dit hangt natuurlijk af van veel verschillende factoren. We zien wel later en brengen jullie wel op de hoogte ...

Voorlopig gaan we nu geen THE END schrijven op dit blog en blijven we jullie updaten met de resultaten van de volgende wedstrijden. De kwartfinale is het volgend:

Italie - Rusland: 0 - 2
Oekraine - Canada: 2 - 0
Amerika - Duitsland: 2 - 0
Rusland - Oekraine: 0 - 2

Halve finale wordt dan:

Rusland - Oekraine
Amerika - Oekraine en dat is volgens ons ook de echte top 4 ...

Tot later ... Danny & Kristof

3 opmerkingen:

  1. hey,

    wij hebben ook genoten van berichtjes op deze blog. hopelijk kunnen jullie toch terugkijken op een fijne tijd ! geniet nog van de momenten daar en zeker nen dikke proficiat !

    Veerle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met de mooie resultaten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey,

    Ondanks er misschien iets niet mee zat, toch een mooi resultaat vind ik. Welkom terug in Belgiƫ trouwens (denk ik), hopelijk hebben jullie een onvergetelijke tijd gehad daar, maar toch zullen we weer blij zijn als je bij ons bij op het veld staat.

    Groetjes en hopelijk tot zaterdag,
    Jef

    BeantwoordenVerwijderen