dinsdag 8 september 2009

Belgie - Oostenrijk 2-1: 21-15, 18-21, 15-12

Heippa daar!

Wat een wedstrijd deze morgen tegen Oostenrijk! In de maand mei heeft Oostenrijk de pre- deaflympics tornooi in Tongerlo (zie maand mei van deze blog) gewonnen waarbij we op de 3de plaats eindigden. Gisterenavond zijn wij natuurlijk vroeg gaan slapen en zonder zenuwen vertrokken we deze morgen naar Pacific Green Bay. Het was een beetje bewolkt en niet te warm, ook al bleef het goed vochtig. Het was echter aangenaam om aan de wedstrijd te beginnen want wij hebben veel supporters op de tribune zitten met Belgische T-shirts en vlaggen (van de scholen hier). Ook Danny's Finse vrienden zijn afgekomen om voor Finland te supporteren (ze speelden tegen het sterke Oekraine) maar ook nadien voor ons. En ze hebben zeker heel veel ambiance gemaakt. We waren dus gemotiveerd aan de eerste set begonnen en wonnen we. Tijdens de tweede set speelde Danny goed verder en erg agressief terwijl Kristof begon te vermoeien. Kristof moet dan ook regelmatig lopen van zijn service naar de net om te blokken, zoals in de vorige wedstrijden. Danny blijft groeien tijdens de tornooi. Volgens de kinesist en de trainer hebben wij een tekort aan goede voedingssupplementen en moeten we proberen ons fysiek sterk te houden de komende dagen door goede supplementen in te nemen. De tweede set was jammer genoeg verloren maar door agressie en op tanden bijten wonnen we uiteindelijk de derde set en dat gaf een enorme opluchting. Het was een erg belangrijke wedstrijd want zo zitten wij momenteel op de 2de plaats van 6 teams. De derde set was wel hevig geweest met wat gekibbel met de arbiter en tegenstanders. Tijdens het midden van de derde set begon het ook wat harder te waaien en regende het dan heel hard maar we moesten verder. Wij hebben gewoon met ons verstand en rustig gespeeld en wonnen we uiteindelijk dit thriller!

Morgen om 9.20 plaatselijke tijd spelen wij tegen Israel en een overwinning levert ons een tweede plaats ook al zijn wij nu zeker van de volgende ronde. We hebben vandaag ook vernomen dat we niet kunnen weten tegen wie we moeten spelen in de volgende ronde want dat wordt geloot, dus hopen maar op goed geluk! Tot later en nu gaan we ons laten masseren en even een dutje doen want we zijn uitgeput. Tot morgen voor meer nieuws van de match tegen Israel, en jullie: blijven duimen :)

6 opmerkingen:

  1. die duimen worden hier wel hééééééééééééééééél moe van maar we blijven ze gebruiken !
    doe da goe, laat jullieverzorgen !!

    greetz

    Veerle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie doen het beter dan onze Rode Duivels - blijf ervoor gaan, jongens !! En kom terug met een schone blinkende medaille aub ...
    Opa André

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow super! Ik duim voor de match tegen Oostenrijk, SUCCES!

    Vicky (B5)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wow, goe gedaan mannen, doe zo verder en zorg da je nog heel ver geraakt...wij kijken iedere dag vol spanning uit naar jullie resultaten, go go go , groetjes van ali en ann

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Doe zo voort!! We duimen ook hier vandaan!
    De groeten van Fano, Dana en Manu'tje

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Kristof en Danny,

    Wat een superTOPprestatie! Klasse!!

    Ondertussen hebben jullie met goed resultaat van Israël gewonnen, zag ik. Gefeliciteerd met jullie 2e plaats in een poule van 6(!) teams.

    Heel veel succes in de volgende ronde en hopelijk blijft Oekraïne nog even buiten schot!

    Groetjes uit Nederland,

    KNDSB afdeling volleybal,
    Cathy Vobk

    BeantwoordenVerwijderen